1. Krovni prozori ,,Lero’’ otvaraju se u dve ravni – rotiranjem krila oko gornje ose i klizanjem tj. izbacivanjem krila unazad na krov zbog čišćenja i eventualnog izlaženja na krov. Zahvaljujući ovom sistemu otvaranja prilikom padavina (kiša, sneg) i kada je prozor otvoren neće doći do prodiranja vode u prostorije objekta – stana.

2. Konstrukciono prozor je rešen tako da nema mogućnosti produvavanja i vodopropustljivosti.

3. Preko ručice za zabravljivanje omogućena je stalna ventilacija prostorije.

4. Čišćenje prozora spolja je omogućeno dodatnim otvaranjem – izbacivanjem krila na krov.

5. Veličina prozora zavisi od površine prostorije koju osvetljava i poželjnno je da bude najmanje 10% navedene površine.

6. Prednost krovnih prozora ,,Lero” je i u tome što daju 15–20% svetlosti više od klasičnih prozora koji se otvaraju oko srednje ose – krilo je iznad štoka tako da je površina do 20% veća.

7. S obzirom da na našem području ima ogroman broj krovnih dotrajalih prozora različitih dimenzija i različitih proizvođača, krovni prozori ,,Lero” rade se prema zahtevima naručioca u različitim dimenzijama (prilagođenih merama postojećih prozora) i prema pojedinačnim zahtevima u pogledu nadgradnje i dodatne opreme.

8. Prozori su snabdeveni amortizerima za otvaranje i zatvaranje pri čemu se krilo izbacuje vani tako da ne ugrožava unutrašnji prostor.

9. Prilikom izrade krovnih prozora ,,Lero” opšivka prozora (srednji deo) i drveni deo prozora – krilo i štok (unutrašnji deo) se integrišu u jednu celinu i tako isporučuju kupcu što doprinosi mnogo kvalitetnijoj ugradnji prozora kao i sjedinjavanju krova i prozora u jednu celinu.

10. Zahvaljujući masivnosti guma za dihtovanje postiže se izuzetna toplotna izolacija, kao i zvučna izolacija koja je za razliku od drugih prozora veća i do 30%.